Water met een smaakje door middel van geur. De Air-Up drinkfles getest

Water drinken met een smaak zonder een smaakje aan het water zelf. Met het motto: New thinking new drinking wil Air-Up ons doen geloven dat water drinken ook anders kan. Want zeg nou zelf de smaak van water kan verschillen in welke regio je bent maar is zelden spannend of lekker te noemen. Met deze fles word het mogelijk om smaak toe te voegen aan het water door middel van wetenschap.

Het is namelijk wetenschappelijk bewezen dat ongeveer 80% van je smaak word bepaald door geur. En daar maakt Air-Up gebruik van. Ik als proffesional scepticti wil dit uiteraard zelf ervaren en dus heb ik een drinkfles gekocht met twee ‘smaak” capsules en neem ik de proef op de som. De capsules worden pods genoemd.

De drinkfles die ik heb gekozen is zwart doorzichtig qua kleur met een oranje hengsel (oranje boven). De drinkfles bestaat uit de fles zelf, een rubber drinktuit met een rietje en een plek om de smaak pods te plaatsten. En natuurlijk een dop om hem af te sluiten. De fles heeft een inhoud van 650ml en de pods gaan zo een 15 liter mee. Dat vind ik persoonlijk dan weer onhandig, immers als de inhoud van de fles 500ml was geweest, dan gaat èèn pod 30 flessen mee. Nu moet je dat maar gokken. De pods kun je eenmaal gemonteerd op de fles in werking zetten of juist deactiveren mocht je even alleen water willen drinken.

Ik heb de fles met kraan water gevuld en voorzien van een lime (citroen) smaakje en het resultaat is best verbluffend. Je proeft een hele lichte smaak van citroen. Niet heel sterk maar het is er wel. Ook de andere smaak die ik had, Orange/Passionfruit, was redelijk te proeven in mijn test. Het werkt dus echt en ik was eigenlijk best verbaasd al is dat laatste puur en alleen door mijn eigen eigenwijsheid. Hoe het werkt leg ik uit in de video, maar ik heb hem nu de hele dag naast me staan en drink echt veel meer water. En dat is percies de bedoeling van Air-Up, meer water drinken zonder dat je echt puur water drinkt. De pods zijn te verkrijgen in vele verschillende smaken voor tusssen de 6,- en 8,- euro voor 3 pods.

Voor de gehele test, verbazing en werking van deze drinkfles zie mijn video op youtube.