Sticky Pulled Chicken

Sticky pulled chicken. Volgens vele is dit helemaal geen pulled vlees, want het enige wat telt in de BBQ wereld is pulled pork. Onzin, denk is aan het ouderwetse draadjesvlees, is ook een soort pulled vlees wat al bekend was voor het kamado tijdperk. Maar genoeg erover

Sticky pulled chicken is een heel gemakkelijk recept wat vaak op de BBQ gemaakt wordt. Echter heb ik een recept die je gewoon binnen thuis kunt maken onder de afzuigkap.

Wat heb je nodig. Voor de sticky pulled chicken:

  • 1kg kippedij
  • 2 uien
  • Je favoriete bbq saus
  • Je favoriete rub of peper en zout (met wat kruiden, mag allemaal)
  • Pita broodjes
  • Kippenbouillon (Ik gebruik de magi basis soep)

En voor de coleslaw:

  • Zakje wortels geraspt
  • Zakje witte kool geraspt
  • crème freche

Als eerste leg je je kippies lekker even in de rub. Of als je die niet hebt bestrooi je die met wat peper en zout, wat kruiden en laat je even lekker intrekken. Doe een klontje boter of een scheut olie in een goede braadpan, en bak de kip kort even bruin. Lekker voor het korstje. Daarna haal je de kip eruit, en fruit je de grof gesneden uien even aan. Kip erbij, bbq saus erbij en vervolgens doe je het kippenbouillion in de pan, en doe je nog 1 potje water in de pan zodat de kip goed onderstaan.

Deksel op de pan en aan de kook brengen. Is het aan het koken dan draai je het vuur laag en laat je hem een uur met de deksel erop sudderen. Dat vind de kip lekker en word ie ook goed gaar van. Na een uur haal je de deksel van de pan en zet je het gas iets hoger zodat het flink gaat praten (borrelen) tegen je. Dit doen we om de saus wat in te dikken en de kip helemaal gaar te krijgen.

Dit duurt ongeveer een half uur en is de kip gaar. Ondertussen maak je de coleslaw even klaar. Alletwee de zakjes bij elkaar, wat creme freche erbij. Peper en zout en husselen maar. Dat is ook klaar.

Na een half uur kijken we even in de pan. Saus nog niet dik genoeg? Haal dan de kip eruit en zet het vuur hoger terwijl je de kip gaat pullen. Niet moeilijk doen met van die klauwen, gewoon twee vorken gebruiken en de kip lekker plukken. Oh bak tijdens het pullen de pita broodjes eventjes, dan hebben we die ook klaar staan.

Klaar met pullen, dan gaat de kip nog even een minuutje terug in de saus. Uit met het gas (of electra of inductie, wat je hebt) en gaan we het broodje opmaken. Gewoon pita open snijden, wat coleslaw erin, daarop je sticky pulled chicken. Broodje dicht, mond open en smullen maar.

Is lezen wat teveel, nou dan heb ik een mooi filmpje voor je, alsjeblieft. Graag gedaan!